Dalnokok ligája


 Gondolom, sokan emlékeznek erre a népszerű műsorra, mely a TV2-n ment heteken át. Nem csak azért örültem neki, mert abban az időszakban a hazai könnyűzenei élet szereplőinek alig volt megjelenési lehetősége, de a műsor alapötletéből kifolyólag itt jóval több oldalukat megmutathatták, mint egy szokványos zenés showban.

A műsorba először szövegíróként hívtak meg, a bemutató filmben Mary Zsuzsi még az én szövegemet énekelte. Később, az egyik zsűritag távozásakor a producer hívott fel, hogy van-e kedvem beülni a helyére.

 

Nagy öröm volt részt venni benne, ráadásul a műsor készítőiben, valamint zsűri-társaimban rendkívüli embereket ismertem meg. A Dalnokokkal kapcsolatos egyik legnagyobb élményem a producer által kitalált, stábnak rendezett "edzőtábor" volt. A műsor oldott és baráti légkörének megteremtése céljából létrejött hétvégén a szereplőkről tanultunk és információkat kaptunk a műsorstruktúráról. Az egész éjszakán át tartó játékok pedig segítették a zsűritagok ismerkedését és egymásra hangolódását. Nagyon profi ötletnek találtam és nagyon élveztem.
Ám a felvételek már túl nagy stresszt jelentettek számomra, így a 6. forduló után úgy döntöttem, a továbbiakban csak a háttérből élvezem a műsort és a zsűri munkáját.


A ZSŰRI ÉS A ZENEKAROK

FOTÓK A MŰSORRÓL

MEGSZÓLALÁSAIM (videók)
 

A ZSŰRI TÖBBI TAGJA:

Gundel Takács Gábor (elnök) sportriporter, műsorvezető, Uj Péter publicista, Hegyi György - az Emil Rulez zenésze, szövegírója, Nagy Feró - a Beatrice egykori frontembere, Kisvári Ferenc dobos, hangszerelő, session zenész, Herczeg Zoltán divattervező, stylis, Karizs Tamás - jogász, újságíró, fotóriporter, Fekete László - a világ legerősebb embere, Béres Zo - rádiós műsorvezető, de részt vett több műsorban Oszvald Marika és Forgács Gábor színművész is. A zsűri tizedik székét mindig egy közéleti személyiség foglalta el, ő adta a feladatot a zenekaroknak.

A VERSENGŐ ZENEKAROK:

Animal Cannibals, Bon-Bon, Fiesta, Groovehouse, Hooligans, Mary Zsuzsi, MC Hawer és Teknő, Nox, Romantic,
Szikora Robi és az R-GO Gidák

 


 

 

 

FOTÓK A MŰSORRÓL

 

Gundel Takács Gáborral, a zsűri elnökével
Annimal Cannibals és Fiesta összecsapás. Az egyik kedvencem volt.
A Bon-Bon Mc Hawerrel és Teknővel
A Groovehouse és a Fiesta mérkőzése alt alt
alt alt alt
Szikoráék alt alt

 

 


Megszólalásaim (vágott verzió)

Azoknak, akik nem ismerik a műsort: A versenyző 10 zenekar minden adásban valaki mással mérte össze tudását és kreativitását. Mnden "mérkőzésen" kaptak egy népszerű dalt, és egy témát, amit mindkét zenekarnak meg kellett jelenítenie szövegben és látványban. Ezeket a produkciókat értékelte a zsűri és a "meccsek" után szavazzással döntött arról, hogy a két zenekar közül melyik oldotta meg jobban az adott feladatot.
A Dalnokok Ligája (2003)

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész